Home Over-mij Visie&Stijl Projecten Werkwijze Nieuws&Blog Contact

HOGESCHOOL VAN HALL LARENSTEIN
Projectinformatie

Type    - Schoolterrein       Locatie - Leeuwarden       Opp.   - ca. 11,6 ha    Opdrachtgever:  van Hall Larenstein

Ontwerp voor een blauwe leefomgeving

Er is in de huidige opzet gebrek aan structuur en interactie met de rivier. Ook wordt op dit moment het beeld bepaald door verharding, bebouwing en geparkeerde auto’s en fietsen, terwijl een groene en duurzame uitstraling is gewenst.

Natuurlijke leeromgeving, met interactie tussen VHL en de rivier

Groene entreegebieden en verblijfsruimtes geven de school een compleet andere uitstraling! Entreegebieden zijn belangrijk voor de eerste indruk van passanten en gebruikers, in deze zone is parkachtige opzet toegepast en parkeren schuift naar het binnenterrein. Bij de diverse hoofdingangen is een meer formele opzet toegpast voor een representatief beeld. Zicht op een groene omgeving vanaf verblijfs- plekken is mede belangrijk voor de beleving van studenten en docenten. Een ecologische zone langs de rivier draagt bij aan een natuurlijke overgang, ecologie en een duurzame omgeving!


 

 

 

 
omhoog