Home Over-mij Visie&Stijl Projecten Werkwijze Nieuws&Blog Contact

`
PRIVETUIN WISSENKERKE
Projectinformatie

Type - Privétuin         Locatie - Wissekerke         Opp.    <250m2    Opdrachtgever:    Particulier

De eigenaren van deze kleine, maar groene tuin in Noord Beveland wilden graag een natuurlijkere uitstraling. Nóg minder verharding en meer groen, en meer structuur buiten het hoofdseizoen om. Juist in de zomer zijn zij vaak weg, meestal naar een Scandinavisch land.

Scandinavische sfeer

Deze vakantiebestemming is uiteindelijk dé sfeermaker geworden! Veel lichte, koele kleuren, met een enkel donker contrast in de beplanting geeft een Scandinavisch tintje. Voor het meubilair is wit en een zeer lichte houtsoort gekozen, terwijl de (hergebruikte) bestrating weer donkerder is.

Het toegepaste meubilair geeft tevens meer structuur aan de tuin, met name de halfopen afscheiding van dunne balken. Deze geven meer intimiteit aan beide zitjes. Ze zorgen ook voor veel dieptewerking door het transparante karakter. Losse beplanting zoals prachtkaars en ruit wuiven om de balken heen en ertussen door, wat een heel natuurlijk beeld geeft.

Een groenere tuin creëren was hier geen probleem, zeker vanwege het enthousiasme van de eigenaar. Wat hieraan heeft bijgedragen was het behouden van de bestaande moerbei, én het toevoegen van een meerstammige magnolia voor meer hoogte en massa in het midden van de tuin. Ook een kamperfoelie tegen het afdak geeft al snel een groener beeld.


 

 

 
omhoog