Home Over-mij Visie&Stijl Projecten Werkwijze Nieuws&Blog Contact

NOORDWEEGSEWEG
Projectinformatie

Type - Privétuin         Locatie - 's-Heer Arendskerke         Opp.    500-1000m2    Opdrachtgever:    Fam.Rook

De slecht onderhouden tuin waar de opdrachtgevers eigenaar van waren na hun verhuizing was de belangrijkste reden om voor een tuinontwerp te kiezen. De vele coniferen blokkeerden elk uitzicht, de tuin oogde erg rommelig en was verre van aantrekkelijk om te willen verblijven. Daarnaast speelde er een duidelijke wens voor een tuin in cottage-stijl, een tuinhuis en een vijver.


 
Het ontwerp is vrij strak, waarbij rekening is gehouden met de materiaalkeuze om de cottage-stijl sterk neer te zetten. Losse beplanting in romantische kleuren, zoals klimrozen over de pergola. Maar ook natuurlijke houten elementen en verhardingen dragen hieraan bij (zie onder). Naast het grote terras en het tuinhuis zijn er ook kleinere zitjes verspreid door de tuin, waardoor het overal aangenaam verblijven is.


 
De locatie van de vijver was vrijwel gelijk bepaald vanwege het hoogteverschil rond de woning. Hiermee wordt de hoogte zowel opgevangen als benadrukt! Door de vijver door te trekken om de woning heen is er meer verbinding tussen de voor- en achtertuin. Daarbij vormt dit een aangename overgang tussen de ruimte rond de woning en de tuin zelf. Het wel of niet behouden van een bestaande, scheefstaande notenboom vormde een cruciaal punt voor de inpassing van het tuinhuis, die hier niet te dicht op kan staan. In overleg met een kweker en hovenier is gekozen voor het behouden van de boom. Als blikvanger is het tuinhuis, in cottage-stijl inclusief veranda (zie onder), middenachter in de tuin geplaatst. Vanuit hier kijkt men in het verlengde van de vijver, zowel vanuit binnen als vanaf de veranda!


 

 

 
omhoog